Széll Tamás késsel húsok között

Húskalauz Széll Tamással: tudjon meg mindent a húsokról!

Olvasott már igazi húsbibliát, amelyből a tarjától a farhátig, a combtól a hátszínig minden finom kis részletet megtudhat a húsokról? Széll Tamás egy igazi húskalauzzal készült, hogy bevezesse a LIDL olvasóit a sertés-, a marha- és a csirkehúsok világába.

Széll Tamásról

Széll Tamás 9 évig volt az Onyx étterem konyhafőnöke, a világhírű Michelin étteremkalauz itteni konyhaművészetét 2011-től díjazta egy Michelin csillaggal. Tamás csúcsformában teljesít a gasztronómiai versenyeken: 2016-ban győzelmet aratott a Bocuse d’Or európai fináléjában, 2017-ben pedig a lyoni világdöntőn a magyar csapat tagjaként megszerezte a 4. helyezést (és megkapta a legjobb hústál különdíját).

Tamás tökéletességre törekszik a konyhában. Ételeit mindig maximális alázattal készíti, legyen szó éttermi fogásról, vagy akár a nagyi receptje alapján készülő tradicionális szilvás gombócról.

A konyhaművészetbe már gyermekkorában beleszeretett, ekkor döntötte el, hogy egy szép napon szakács lesz. Édesanyja és nagymamája házias ételei alapozták meg kifinomult ízlését, majd elsősorban autodidakta módon, rengeteg utazással, éttermi élménnyel és nemzetközi szakácsversenyekkel szerzett értékes tapasztalatokat. Tamás szabadidejében szenvedélyes horgász és igazi filmrajongó, és imádja a jó pizzát. Séfünk jelenleg a Stand25 bisztró és a Stand Étterem társtulajdonosa, ahol egy kis Széll Tamás-féle „csavarral” teszi még különlegesebbé a magyar konyha receptjeit.

Húskalauz