Hasznos tippek bőrünk biztonságáért

Nyár, nyaralás, napsütés, lenge ruhák – ilyenkor mesés, bronzárnyalatú bőrről álmodozunk, és hidegzuhanyként érhet minket, ha ehelyett alaposan leégünk, mert nem figyeltünk oda bőrünk védelmére. Íme néhány tipp, hogyan óvhatod jobban bőröd napozás közben! 

 • Általános napvédők

  Ha a lehető legbiztosabb védelmet szeretnénk elérni napozás közben, akkor válasszunk faktorszám alapján! Vegyük figyelembe, mennyi időt szeretnénk a napon tölteni, mennyire erős a sugárzás, és milyen állapotban van a bőrünk. A napvédő termékek átlagosan 20 perc alatt szívódnak fel, ezért még otthon, napozás előtt vigyük fel bőrünkre a maximális hatékonyság érdekében!

 • Illatosított napvédők

  Hatékonyság és ragyogó bőr egyben! Már napozás közben is varázsolhatunk magunknak csillogó bőrszínt, vagy akár illatosított változatokat is használhatunk, így még lelkesebben kenjük be majd magunkat naptejjel!

 • Gyerekeknek

  A kicsik bőre különösen érzékeny, gyorsan leéghet, tehát mindig érdemes magasabb faktorszámú napvédő krémmel bekenni, valamint védjük őket megfelelő ruházattal, könnyű, nyári sapkával és napszemüveggel! De bármilyen körültekintőek is legyünk, a gyerekeknek feltétlenül kerülni kell a tűző napot.

 • Napozás utáni

  Bőrünk védelme nem érhet véget a napozással, utána is gondoskodjunk egészségéről! A kulcsszó ilyenkor a hidratálás, hiszen még a megfelelő naptej mellett is megviselhet minket az erős napsugárzás. Ha tehetjük, válasszunk olyan termékeket, amelyek bőrnyugtató hatású növényi kivonatot, pl. aloe verát tartalmaznak. 

Még a napozás előtt kezdjük el a védekezést!

A napvédő termékek átlagosan 20 perc alatt szívódnak fel, ezért még otthon, napozás előtt vigyük fel bőrünkre a maximális hatékonyság érdekében!

Mikor használhatjuk a napvédő krémet?

Érdemes úszás és törülközés után – de legalább kétóránként – újra bekenni magunkat napvédő krémmel.

Kerüljük a déli napsugarakat!

A Nap dél és délután három óra között tűz a legerősebben, ha tehetjük, ebben az időszakban húzódjunk árnyékos helyre!

Fontos a folyamatos folyadék utánpótlás!

Mindig figyeljünk oda a megfelelő folyadékpótlásra, könnyebben elkerülhetjük a napszúrást, ha napfürdőzés közben elég vizet iszunk!

Az ajkunkat se feledjük!

Ne feledjük, hogy nem csak a bőrünknek, de az ajkainknak is szüksége van védelemre! 

Borongós időben is van UV sugárzás!

Az UV-sugarak a borongós napokon is ártalmasak, ezért mindig megfelelően védekezzünk ellenük!