Forralt bor receptek
Herczeg Ágnes, a Lidl borszakértőjének ötletei borainkból
Herczeg Ágnes, a Lidl borszakértőjének ötletei borainkból
1. Melegítsd fel a vörösbort a cukorral (és opcionálisan a vízzel, vagy teával) anélkül, hogy felforralnád!
2. Tedd hozzá a narancskarikákat, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.
3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.
4. Ha nagyon kihűlt, melegítsük vissza, de ne forraljuk.
1. Melegítsd fel a fehérbort az almalével, a mézzel anélkül, hogy felforralnád!
2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.
3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.
4. Ha szükséges, melegítsd fel ismét, töltsd bögrékbe, és fogyasszátok melegen.
1. Melegítsd fel a fehérbort a bodzaszörppel forráspontig, de ne forrald.
2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, a felkarikázott citromot és a mentát.
3. Vedd le a tűzről, pár percet hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.
3. Töltsd bögrékbe, és kortyold el melegen.