Forralt bor receptek

Herczeg Ágnes, a Lidl borszakértőjének ötletei borainkból

Az imádnivaló vörös klasszikus

  • 2 narancskarika
  • 2 csillagánizs
  • 2 fahéjrúd
  • 10 szegfűszeg
  • 5 kardamom
  • 10 dkg cukor
  • 1 üveg Dunántúli Édes Merlot
  • (3 dl víz, vagy opcionálisan karácsonyi fűszeres tea)

 

1. Melegítsd fel a vörösbort a cukorral (és opcionálisan a vízzel, vagy teával) anélkül, hogy felforralnád!

2. Tedd hozzá a narancskarikákat, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

4. Ha nagyon kihűlt, melegítsük vissza, de ne forraljuk. 

Mézes melengető ölelés

Mézes melengető ölelés

  • 1 üveg Debrői Hárslevelű
  • 1 liter szűretlen almalé
  • 5 dkg méz (de kóstolással alakítsuk az ízlésünkre)
  • 1 narancs
  • 1 fahéjrúd
  • 2 szem csillagánizs
  • 4-5 szem szegfűszeg

1. Melegítsd fel a fehérbort az almalével, a mézzel anélkül, hogy felforralnád!

2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és a fűszereket egészben, majd vedd le a tűzről.

3. Hagyd állni 20-25 percig, majd szűrd le a fűszereket.

4. Ha szükséges, melegítsd fel ismét, töltsd bögrékbe, és fogyasszátok melegen.

Mézes melengető ölelés
Bodzás Boldogság

Bodzás Boldogság

  • 1 üveg Sauvignon Blanc
  • 1 dl bodzavirág szörp
  • 1 narancs
  • fél citrom
  • egy csokor friss menta
  • (3 dl víz)

 

1. Melegítsd fel a fehérbort a bodzaszörppel forráspontig, de ne forrald.

2. Tedd hozzá a felkarikázott narancsot, a felkarikázott citromot és a mentát.

3. Vedd le a tűzről, pár percet hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek.

3. Töltsd bögrékbe, és kortyold el melegen.