Télikert

Mindent a télikertekről

Télen a kert teljesen kihasználatlan. Persze, ki lehet menni hógolyózni, ám a nap nagy részében csak üresen áll. A télikertekkel visszahozhatod a nyári pezsgést a teraszra, és talán azon túlra is. Mutatunk néhány jó megoldást!

Télen sem kell többé a négy fal között ülnöd, ha kialakítasz egy komfortos és esztétikus télikertet, ahonnan kényelmesen hátradőlve gyönyörködhetsz a téli tájban, a friss levegőn. És amint lassan közelebb lopakodik hozzánk a tavasz, a napsugarak simogatását is élvezheted.

Szeretnél egy természetközeli dolgozószobát? Erre a célra kiválóan alkalmas egy ügyesen kialakított télikert, amit világos jellege miatt akár olvasószobává is varázsolhatsz. A télikert falai átengedik a ragyogó fényt, amitől a legsötétebb téli napokon is sokkal jobb kedved lesz, új motivációt és lendületet meríthetsz a munkához. A természet szépségei a legnagyobb üzleti kihívások között is nyugtató hatással lesznek rád.

A télikert mint konditerem. Sokan azért nem mennek terembe, mert túl gépiesnek és egyhangúnak érzik az edzést. Mindez megváltozik, ha egy gyönyörű télikertben vágsz neki a gyúrásnak. A télikertben lévő futógépen kocogva tényleg úgy érezheted, mintha egy erdő ösvényén, a természet energiától lüktető szívében futnál.

A télikertből kiváló nappali lehet. Kapsz egy új szobát, ami a zord télben is megajándékoz a természet közelségének élményével. Egy ilyen nappali tökéletes a nagy családi beszélgetésekhez, de a barátaidat is meghívhatod a télikertbe egy jó hangulatú partira, hogy őket is lenyűgözze a természet szépsége. A télikertben lévő növények sokkal több természetes fényt kapnak, és a rezsin is spórolhatsz, ha jók a nyílászárók – a télikert ugyanis csapdába ejti az energiát, hővé alakítja a napsugárzást, ami minden évszakban jól jöhet. Lesz egy olyan helyiséged, amit külön fűteni sem kell, mert a nap sugarai kiválóan felmelegítik.

Családi étkező a természetben. A télikertben berendezhetsz egy káprázatosan szép, napsütéses étkezőt, ahol a család számára igazi élménnyé válik a közös ebéd vagy vacsora. Teljesen mindegy, hogy odakinn épp a hó szakad, esik az eső, mert a télikertben zavartalanul élvezheted a finomságokat a szeretteiddel.